Werkzaamheden aan site

04-08-2014, voorgevel

“Stichting Taalwerkplaats Drenthe” is een kunstkring in Nieuw Amsterdam, die openstaat voor iedereen, die werkzaam is of geïnteresseerd is in taalgerelateerde kunsten in de breedste zin van het woord.
Zij beperkt zich dus niet tot het geschreven of gesproken woord, maar biedt ook ruimte aan muzikale en beeldende kunsten.
Er worden maandelijks evenementen georganiseerd door en met schrijvers, dichters, musici, beeldend kunstenaars en toneelkunstenaars.
De Taalwerkplaats heeft de bedoeling laagdrempelig te zijn en is dus toegankelijk voor beginnende artiesten en mensen, die simpelweg belangstelling hebben voor de talenten van hun medemens.
‘Laagdrempelig’ houdt ook in, dat mensen met een krappe beurs welkom zijn, want de stichting is niet uit op het genereren van geldelijk gewin.

Expo-Anne-Will-2013-003-300x221

“Stichting Taalwerkplaats Drenthe” bestaat sedert 14 oktober 2009 en is opgericht door dichter en toneelkunstenaar Mart Brok. Na een lange loopbaan als leraar en regisseur is Mart neergestreken in Drenthe, waar hij eerst als stadsdichter van Coevorden actief was. Uiteindelijk kwam hij terecht in de voormalige waterzuiveringsgebouwen van Nieuw Amsterdam. Deze plek, temidden van een bebost gebied inspireerde hem tot de oprichting van een theater en leidde uiteindelijk tot wat de Taalwerkplaats nu is.

FB winteravond 13-12-13 (2)

In het theater van de Taalwerkplaats vinden niet alleen optredens plaats, maar er is ook gelegenheid tot het inrichten van kunstexposities, het volgen van taallessen en het repeteren van muziekgezelschappen.
De Taalwerkplaats word gerund door vrijwilligers en laat zich -waar nodig- ondersteunen door deskundigen.

26-01-14, Fokke Baas (4)

Ook leent de Taalwerkplaats zich als oefenruimte en toneelvloer voor de activiteiten van Promenscare Emmen-Coevorden.
Gedurende het warmere seizoen vinden veel evenementen plaats in de ruime, sfeervolle, door bos omringde tuin. Een jaarlijks weerkerend evenement is de midzomernacht-viering met voordrachten, muziek en een kampvuur.

14 juni 2014, Kampvuurconcert

Schrijfster Thérèse Major is verbonden aan de Taalwerkplaats en geeft lessen in schrijven op dinsdag- en donderdagavonden.
Ook leidt zij tweemaandelijks het schrijverscafé op de eerste en derde zondagmiddag van de maand, waar men bij een kopje koffie of thee met gebak van het huis ervaringen kan uitwisselen en uit eigen werk kan voordragen.
DE EERSTVOLGENDE BIJEENKOMST IS OP 9 NOVEMBER 2014

DSCI0447

In één der gebouwen van het complex is handboekbinderij “De Spanjaard” ondergebracht, waar men boeken kan laten restaureren, scripties kan laten inbinden of lessen kan volgen om dit zelf te doen. Dit alles tegen kostprijs onder leiding van gediplomeerd handboekbindster Ineke van Gemert.

DIGITAL CAMERA

Voor meer informatie en/of een afspraak:
Mart Brok : 0591-564 303
Thérèse Major : 06-2305 0593
Ineke van Gemert : 06-1053 6146

Taalwerkplaats Drenthe 2014